بیژن کیان
خلاصه ای از پیشینه و فعالیت ها
بیژن كيان با دو بار تاييدیه سناي امريكا در دوران رياست جمهوري سه رييس جمهور از هر دو حزب جمهوريخواه و دموكرات ، اولين امريكايي ايراني تباريست كه تحت امر مستقيم دو رييس جمهور در دولت فدرال امريكا خدمت كرده او در سال ٢٠٠٦ميلادي توسط جورج دبليو بوش چهل و سومين رييس جمهور امريكا به عضويت هیئت مديره و رياست عالي كميته بازرسي بانك صادرات و واردات ايالات متحده منصوب شد. هیئت مدیره بانک صادرات و واردات امریکا از هفت کرسی تشکیل شده که پنج کرسی تام الاختیار در صدور اعتبارات و تعهدات دولت ایالات متحده و دو کرسی بدون اختیارات که یکی توسط وزیر بازرگانی امریکا و دیگری توسط نماینده ویژه کاخ سفید در امور تجارت بین الملل هستند.
مرا دنبال کنید
با اينكه بنا بر عرف معمول منصوبين رياست جمهور با تغيير دولت ها از يك حزب به حزب ديگر مسئوليت خود را ترك ميكنند، باراك اوباما چهل و چهارمين رييس جمهور امريكا از او خواست كه به خدمت در دولت دموكرات او ادامه دهد. اوباما او را با حفظ سمت به عضويت در شوراي بازرگاني كاخ سفيد منصوب كرد. در بانك صادرات و واردات امريكا او مسئوليت حمايت از صادر كنندگان امريكايي را در ٣٢ كشور دنيا در خاور ميانه،اسياي مركزي، منطقه قفقاز و روسيه عهده دار بود كه شامل دو منطقه جنگي عراق و افغانستان نيز ميشد. بين سالهاي ٢٠٠٦ و ٢٠١١او یکی از امضا کنندگان بیش از هفتاد میلیارد دلار اعتبار در جهت حمایت از صادرات امریکا به بیش از یکصد و پنجاه کشور دنیا بود. در سال ٢٠١١ در آخرین روز خدمت در کاخ سفید از طرف وزارت دفاع امریکا در سمت مشاور ارشد پیوسته در امور سیاست های جهانی مامور خدمت در دانشکده فوق تخصصی نیروی دریایی امریکا گردید. همزمان با این انتصاب، از سوی فرمانده کل ستاد نیرو های مسلح امریکا به سمت مشاور ارشد و مدرس عالی در مرکز مطالعات امنیت ملی و فناوری در دانشگاه ملی جنگ نیز منصوب شد. وی یکسال پس از انتصاب با حفظ سمت استادی در دانشگاه دفاع ملی به عضویت در هییت مدیره بنیاد دانشگاه دفاع ملی نیز منصوب شد. در فاصله نوامبر سال ۲۰۱۶ تا ژانویه ۲۰۱۷ در سمت قائم مقام رهبری تیم مدیریت امنیت و اطلاعات ملی کابینه آقای ترامپ در دوره انتقال قدرت مسئولیت تدوین برنامه های انتقال قدرت برای ۱۷ سازمان اطلاعاتی و امنیتی دولت ایالات متحده بوده است. سابقه خدمت دولتی او به سال ۱۹۹۳ در ایالت کالیفرنیا برمیگردد.
او چهار بار توسط فرماندار وقت کالیفرنیا پیت ویلسون به مسئولیت های ویژه ای در کابینه کالیفرنیا که در آن زمان هفتمین قدرت اقتصادی در جهان بحساب میامد منصوب شد. دو دوره بعنوان عضو شورای توسعه اقتصادی کالیفرنیا خدمت کرده و دوران خدمت او بیش از پانصد هزار شغل که در نتیجه کاهش تعداد مشاغل در حوزه صنایع هوا فضا و صنایع نظامی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از دست رفته بود دوباره احیا شد. در سال ۱۹۹۵ از سوی فرماندار به سمت مدیر جلب و حمایت سرمایه خارجی عهده دار مدیریت دفاتر نمایندگی تجارت خارجی ایالت کالیفرنیا در امریکای جنوبی ، اروپا، آسیا، آفریقا و خاور میانه گردید. او در این سمت مسئولیت اداره کلان ترین پورتفولیوی سرمایه خارجی در دنیا به میزان ۸۶ میلیارد دلار بود که در ظرف دوسال حجم این پورتفولیو از ۸۶ میلیارد دلار به ۹۲ میلیارد دلار افزایش یافت. آخرین سمت او در کالیفرنیا عضویت در هییت مدیره بانک مسکن در این ایالت بود. کیان در بخش خصوصی نیز در سمت عضو و رییس هییت مدیره واحد های خصوصی خدمت کرده است. او در حال حاضر ریاست هییت مدیره یک شرکت فناوری تخصصی در حوزه امنیت سایبری و تکنولوژی پیش رفته را برعهده دارد.علاوه بر این، وی در حال حاضر یکی از بنیانگذاران و رییس اندیشکده آوای آزادی نیز میباشد. بیژن کیان متولد خیابان کاخ جنوبی در تهران است. از سال ۱۹۷۶ایران را ترک کرده و از ان تاریخ به ایران باز نگشته است. در سال ۱۹۷۹ از دانشگاه برایتون در ساسکس انگلستان فارغ التحصیل شده و دوره های تخصصی در رشته امنیت بین الملل را در دانشگاه هاروارد، فلسفه و معرفت شناسی را در دانشگاه آکسفورد و فناوری پیشرفته امنیت سایبری را در دانشگاه ام آی تی در ایالت ماساچوست امریکا طی کرده است. او در سمت استاد ارشد در دانشگاه جنگ امریکا، و مدرس در دانشگاه های ایالتی کالیفرنیا، دانشگاه های جورج تان ، جورج واشنگتن، دانشگاه امریکایی واشنگتن و دانشگاه های بریتیش کلمبیا و سیمون فریزر کانادا تدریس کرده است. در اندیشکده سیاست گذاری پوتوماک با مرکز مطالعات و بررسی تروریسم بین الملل همکاری فعال داشته و صاحب تالیفاتی در این زمینه نیز هست.وی در در سال ۲۰۰۹ موفق به دریافت مدال افتخار الیس آیلند آمریکا گردید. نشانی که هفت تن از روسای جمهور آمریکا به دریافت آن نائل شده اند.بیژن کیان درسال ۲۰۰۹ میلادی بعنوان عضو پیوسته انجمن سلطنتی هنر در انگلستان که شخصیت هایی نظیر چارلز دیکنز، بنجامین فرانکلین ،کارل مارکس، تیم برنرز لی ادام اسمیت و استیون هاکینگ نیز عضویت این انجمن سلطنتی را داشته اند نایل آمده. او همچنین نشان ویژه لیاقت را از ایالات متحده امریکا دریافت کرده است.